Гъркиня получи глоба за неправилно паркиране на стойност 6,6 млн. евро


29 Jul 2022

Глоба за неправилно паркиране на остров Родос от 6,6 млн. евро звучи шокиращо, нали!? Всъщност е реалност, както може да потвърди шофьорка от Гърция, сдобила се със солидната глоба по време на ваканцията си. Точната сума на фиша е 6 648 444 евро, съобщава местното издание Ροδιακή.

Любопитна подробност – когато първо погледнала глобата, дамата решила, че става въпрос за 6648 евро, което я хвърлило в ужас. После, когато видяла, че всъщност сумата е над 6 милиона, тя се успокоила, защото разбрала, че няма как да е истина.

Според изданието на следващия ден пострадалата посетила общината, за да си плати глобата. Със солидно чувство за хумор тя помолила да плати в брой, тъй като сумата е над банковият лимит – шега, която явно допаднала на служителите, тъй като абсурдната глоба била опростена до последния цент. По принцип всички глоби над 100 евро в Гърция се плащат само с карта или по банков път. 

Гръцкото издание така и не дава обяснение за внушителната сума, но по всяка вероятност тя се дължи на човешка или компютърна грешка…

 

Първородната Godzilla!