Пиян на електрическа тротинетка: Шефът на „About you“ трябва да плати глоба от 80 000 евро

  • Галерия от 4 снимки Галерия от 4 снимки

30 Jul 2022

Карането на електрически скутер в нетрезво състояние е не само опасно, но може да бъде и непоносимо скъпо. Съоснователят и главен изпълнителен директор на „About You“ Тарек Мюлер вече изпита това от първа ръка. Във вторник окръжният съд в Хамбург го осъди на глоба от 80 100 евро, съобщават германски медии. Мюлер обаче е отчасти отговорен за това, че наказанието е толкова високо. Случката става през ноември миналата година. Мюлер бил спрян от полицията, като пробата му за алкохол отчела 1,3 промила.

 Според "Билд" първоначално той е трябвало да плати глоба от 1500 евро в 30 дневни ставки и да се откаже от шофьорската си книжка за десет месеца. Мюлер обаче е подал възражение. Стъпка, която можеше да си спести. Доходите му били неправилно изчислени, а оттам и размера на дневната ставка, пише германския Focus.

След като „About you“ става публично достояние преди година, състоянието му се оценява на около 128 милиона евро. Районният съд преизчислява размера на наказанието и решава, че Мюлер трябва да плати глоба от 80 100 евро заради карането на електронен скутер в нетврезо състояние.

"Ако бях наказал Мюлер с 300 евро, той дори нямаше да забележи", казва съдията, цитиран от вестник "Билд".

Материал на Михаела Димитрова, Darik.bg

 

Най-технологичният Benz?