McLaren тайно предлага превръщане на Merc SLR McLaren в „шосейна пистарка“

  • Галерия с три изображения. Галерия с три изображения.

03 Aug 2022

Какво имаме предвид под „шосейна пистарка“? Ами, сериозни раздувки, огромен дифузьор и заден спойлер, всичко в стил чисто пистовия 722 GT, но този ще може да се кара и по улиците. От състезателната версия са направени само 12, затова McLaren, и по-точно техния отдел са „специални операции“ MSO, ще преобразят и точно толкова „обикновени“ SLR-и.

А защо тайно? Защото McLaren не са обявили тази програма официално, казва се и се казва SLR HDK by MSO, а информацията идва от Мани Кошбин, който вече е пратил един от своите SLR-и във Великобритания, за трансформация от MSO. Неговият ще бъде третият завършен автомобил, а цената на услугата е 350 хил. долара.

В тази сума обаче не влиза самата „базова“ кола, така че може да сметнете колко би ви излязло подобно удоволствие, ако го искате, но по неслучайно нямате наличен Merc SLR.

Модификациите включват още промени по окачването, спирачките, изпускателната система, кормилната система и вероятно в други области. Разгледайте кратката галерия от само три кадъра, след което може да гледате и видеото на Мани, в което той си специфицира и Merc-AMG G 63.

Първородната Godzilla!