Ще се изненадате с какви коли пилотите от Формула 1 стигат до пистата

 • Honda Civic Type R за Верстапен и Перес Honda Civic Type R за Верстапен и Перес
 • Ferrari Roma за Льоклер и Сайнц Ferrari Roma за Льоклер и Сайнц
 • Aston DB11 за Фетел и DBX за Строл Aston DB11 за Фетел и DBX за Строл
 • Honda Civic Type R за Пиер Гасли и Юки Цунода Honda Civic Type R за Пиер Гасли и Юки Цунода
 • Merc EQE за Хамилтън и CLS за Ръсел Merc EQE за Хамилтън и CLS за Ръсел
 • Renault Espace за Фернандо Алонсо Renault Espace за Фернандо Алонсо
 • Renault Espace за Естебан Окон Renault Espace за Естебан Окон
 • Mercedes GLC за Кевин Магнусен Mercedes GLC за Кевин Магнусен
 • Mercedes GLC за Даниел Рикиардо и Alfa Stelvio за Ландо Норис Mercedes GLC за Даниел Рикиардо и Alfa Stelvio за Ландо Норис
 • Audi A4 Avant за Алекс Албън и Никола Латифи Audi A4 Avant за Алекс Албън и Никола Латифи
 • Alfa Giulia за Гуаню Жу и Тонале за Валтери Ботас Alfa Giulia за Гуаню Жу и Тонале за Валтери Ботас

05 Aug 2022

Пилотите от Формула 1, чиято професия е да карат най-бързите коли на света, естествено, обичат спортни коли. Въпреки това, когато в 22 уикенда годишно те се състезават в различни части на света, очевидно не винаги се придвижват с личните си автомобили. Един от акредитираните за Формула 1 фотографи ни запознава с колите, с които пилотите пристигнаха за последното състезание от календара преди лятната пауза – Гран при на Унгария, спечелено от Верстапен, въпреки че стартира от десета позиция.

Изборът на някои от пилотите е доста необичаен, разказва Олег Карпов за испанския motorsport.com, но не трябва да забравяме, че за пътя от хотела до пистата състезателите малко или повече разчитат на отборния “етикет” – наети или предоставени от представителството на съответната марка в Будапеща коли. Така например не е странно, че пилотите на Скудерията пристигат на пистата с по едно Ferrari Roma, но е доста по-забавно да видим, че Хамилтън, собственик на Pagani Zonda, LaFerrari и Shelby 427 Cobra (1966 г.), идва с електрически Mercedes EQE. На паркинга на пилотите има и хотхечове: четиримата пилоти на Red Bull и Alpha Tauri ползват Civic Type R. 

Още по-шантаво е при Alpine – 2-кратният световен шампион Фернандо Алонсо и съотборникът му Естебан Окон стигат до пистата с миниван Renault Espace. Любопитно е положението при Williams – техните пилоти са получили по едно взето под наем Audi A4 Avant (не S4 или RS 4) – дали това е просто най-икономичният вариант или е намек за сближените отношения на Audi с Williams – говори се, че двете компании водят преговори във връзка с влизането на Audi в спорта от 2026 г. 

Вижте и други неочаквани комбинации между пилот и кола в галерията над текста!

ГЛЕДАХТЕ ЛИ НОВОТО НИ ВИДЕО!?

 

Разумно предложение от Audi?