Видео: Тествахме новия Nissan Aryia, първият електрически кросоувър на марката


11 Aug 2022

‘Timeless Japanese Futurism’. Или неподвластен на времето японски футуризъм. Така Nissan определят дизайна на новият Ariya, като по-важното е какво представлява колата генерално – първият от ново поколение автомобили на марката, чиято цел е да електрифицира цялата си гама до 2030 година.

Но и визията е важна. Изчистена, аеродинамични форми, различна е, за нас е яка. Което важи и за интериора. Отново с традиционни японски акценти тук-таме, с нестандартни речения, като електрическата централна жабка и ел. местещата се централна конзола. И доста място. За размерите си колата е много просторна и на втория ред.

Вариантите, в които се предлага предлага са разнообразни, всичките (две) нива на оборудване са богати, а електрическата техника е нова не само за Nissan, но и за алианса Renault-Nissan. Французите я ползват в новия Megane E-Tech Electric, но той е по-малък и няма опция за втори мотор и двойно задвижване.

Бяхме сред първите хора/журналисти, докоснали се до чакания още от 2020-та модел, и се радваме, че можем да ви го представим в кратко видео сега. Приятно гледане!

Лукс от Китай!