Джеймс Мей е приет в болница след катастрофа с Evo 8


15 Aug 2022

Бившият водещ на Top Gear Джеймс Мей е катастрофирал тежко по време на снимките на нов епизод на The Grand Tour. Британецът се ударил в стена със скорост от около 120 км/ч, карайки Mitsubishi Lancer Evo VIII. След сблъсъкът Капитан Бавен, както е известен Мей, е бил с разкървавена глава и поне едно счупено ребро.

Инцидентът е станал през март месец в Норвегия като за него се разбира едва сега. След катастрофата Мей е приет в болница, като след няколко дни се е върнал към снимките на епизода.

Тримата водещи Джеймс Мей, Джеръми Кларксън и Ричард Хамънд са снимали драг състезание към неосветен тунел. След старта на тъмно е трябвало да минат няколко секунди преди да бъдат светнати лампите в тунела и всички да влязат в него, но именно тогава Мей се е ударил с карания от него Evolution VIII. Останалите коли са били Audi RS4 и Subaru Impreza WRX.

Медицинският екип е трябвало да извади Мей от колата, след което той е приет в болница. По време на заснемането на епизода Джеръми Кларксън качи снимка в Instagram на жълтото Evo и синьото STI, символизирайки флага на Украйна.

Видео от катастрофата вероятно ще бъде включено в специалния епизод, който се очаква да бъде излъчен през зимата.

Първородната Godzilla!