Porsche 911 Cabriolet е първото кабрио от Singer, чиято цена започва от 1,5 млн. долара

  • Галерия с 3 рендъра. Галерия с 3 рендъра.

16 Aug 2022

За тази сума може да си купите малко употребявано (разбирайте в състояние като ново, на 15-30 хил. км) Porsche 718 Spyder. Което, припомняме, е хибрид с V8, двойно задвижване, системна мощност 887 к.с. и визия (и динамика), която чупи вратове.

Не, че това Porsche 911 Cabriolet ‘reimagined by Singer’ не хваща окото. То идва, след като шефът на компанията Роб Дикинсън обяви, че спират поръчките за т.н. Classic Study серия базирана на 964, след около 450 коли, и ще се съсредоточат върху коли в духа на Turbo Study. Тази е такава, само че е първият кабриолет на калифорнийците.

„Нашето изследване на принудителното пълнене продължава, отдаваме почит на иконата Porsche 930 Turbo и усещането да караш без покрив,“ пишат Singer Vehicle Design. Купето е изработено от карбон в ‘Cadiz Red’, а 3,8-литровият двигател с две турбини генерира 510 к.с.

Скоростната кутия е 6-степенна механична, задвижващи са задните колела, спирачките са карбон-керамични, а окачването е ‘touring-focused’, което вероятно означава по-комфортно в сравнение с… явно някое друго. В цената на базовата спецификация влизат ел. кожени седалки с тартаонови среди, дървени апликации с червени акценти, климатик, индукционно зарядно за смартфон и ел. покрив.

Много практичен и интересен!