Илон Мъск купува Манчестър Юнайтед. Да, ама не!


17 Aug 2022

Основателят на Tesla Илон Мъск написа в профила си в Twitter, че купува футболния клуб Манчестър Юнайтед. Най-богатият човек на планетата първоначално публикува текст, гласящ „Купувам Манчестър Юнайтед“, без да споделя повече подробности. Новината обиколи световните медии, като вероятно е зарадвала голяма част от феновете на намиращия се в затруднение английски тим.

Няколко часа по-късно обаче Илон Мъск отрече тази информация, определяйки я просто като шега. „Няма да купувам никакви спортни отбори“, коментира Мъск в отговор на негов последовател в Twitter дали мисли сериозно да купи Ман Юнайтед. „Въпреки че ако имаше някакъв отбор, щеше да е Ман Ю“, добави Мъск.

Илон Мъск често публикува подобни текстове, че ще купува някоя компания. Преди четири месеца написа, че купува Twitter и в действителност се стигна до преговори между двете страни. Сега обаче Мъск се е отказал от придобиването на Twitter за 44 млрд. долара, като собствениците на социалната платформа заведоха дело срещу него.

В края на април Мъск пусна туит в профила си с провокативен текст „Купувам Coca Cola, за да върна кокаина“. След което пусна и това: „Няма да купувам Coca Cola, за да върна кокаина“ с цел да избегне съдебни неприятности.

Лукс от Китай!