Майсторство: с Porsche да удариш Porsche

  • Галерия от 4 снимки с катастрофата в Мадрид Галерия от 4 снимки с катастрофата в Мадрид

23 Aug 2022

Такава катастрофа не се вижда всеки ден, но ето, че имаме тази възможност, благодарение на 45-годишна жена, която с един изстрел удари две Porsche-та. Инцидентът е станал миналия уикенд в Мадрид, като дамата е била зад волана на електрическото Porsche Taycan е 4S Cross Turismo.

По неизвестни причини жената с Taycan-а губи контрол и удря паркирано Porsche Macan. Ниската муцуна на електромобила вдига във въздуха Macan-а и го забива в крайпътна тухлена стена.

За щастие никой не е пострадал при катастрофата, освен двете щутгартски  коли. И тухлената ограда. И малко психиката на жената, че е приета в болница с паник атака.

Някои предполагат, че дамата може да е натиснала неволно педала на газта. Имайки предвид мощността от 490 к.с. на 4S Cross Turismo (с лаунч контрол 571 к.с.) и липсата на софтуер за предотратяване на подобна грешка, има вероятност точно това да е станало.

В Испания тази версия на Taycan струва около 150 000 евро, докато цената на пострадалият Macan е най-малко 75 000 евро. Скъп ден за местните застрахователи.

Първородната Godzilla!