Данъчни под прикритие установиха нарушения с отстъпката за бензин

  • Галерия от 3 снимки Галерия от 3 снимки

23 Aug 2022

Проверка на НАП по бензиностанциите установи нарушения при държавната компенсация от 25 стотинки за литър гориво, съобщи приходната агенция. От 19 до 21 август са проверени над 60 бензиностанции в цялата страна.

Фискалните контрольори разкрили общо 6 нарушения в проверявани обекти, като използвали и метода на скритото наблюдение. В три от бензиностанциите проверяващите установили разминаване между наличностите в касата и сумите, посочени в дневните финансови отчети.

Инспектори под прикритие наблюдавали 30 минути бургаска бензиностанция, като в този период били заредени общо 5 автомобила. По-късно, при явната проверка на дневните отчети, отразените отстъпки и номерата на превозните средства, данъчните открили, че е вписана отстъпка от 25 ст. за зареждане на кола, която не е преминала през бензиностанцията за времето на скритото наблюдение.

В друг обект в района на Бургас пък бил вписан нереален номер на автомобил, чийто собственик е ползвал компенсацията.

При проверка във Варна инспекторите се натъкнали на нерегистрирана незаконна бензиностанция.

За всички нарушения са съставени актове, като проверките на служителите от "Фискален контрол" продължават съвместно с Агенция "Митници", посочват от НАП.

Материал на СЕГА

 

Първородната Godzilla!