EQS SUV вече може да се поръчва и у нас

  • 3 на снимки EQS 3 на снимки EQS

25 Aug 2022

Комфорт и свързаност в авангардния интериор на първия изцяло електрически луксозен SUV на Mercedes-EQ
EQS SUV е първият изцяло електрически луксозен SUV от Mercedes-EQ, който желаещите вече могат да поръчат във всички дилърства на Силвър Стар, генерален дистрибутор на марката в България. При старта на продажбите у нас, моделната гама съдържа два варианта - EQS 450 4MATIC  с мощност от 265 кВт (360 к. с.) и EQS 580 4MATIC , зареден с 400 кВт (544 к. с.).

 

Цените започват от 243 300 лв. с ДДС за EQS 450 4MATIC и 273 000 лв. с ДДС за EQS 580 4MATIC. Моделите могат да се поръчат сега, а доставките им за Европа стартират през декември 2022 г. Моделната серия се произвежда по въглеродно неутрален начин в завода на Mercedes-Benz в Тускалуза, САЩ.
Най-новото попълнение на електрическата гама на Mercedes-Benz предлага място за до 7 души и ще допадне изключително много на хората с активен начин на живот. За семействата EQS SUV има трети ред седалки и мултимедия на задните места; авантюристите разполагат с много пространство и гъвкавостта, от които се нуждаят; технологичните фенове, които искат да шофират електрически SUV, ще получат най-доброто, а за саунд маниаците - звуковата система Dolby Atmos ще изведе аудио съвършенството на съвсем ново ниво.


EQS SUV предлага много пространство, комфорт и свързаност в авангардния си и луксозен интериор. Вторият ред седалки са електрически регулируеми Третият ред с две места е сериен за българския пазар, като седалките се сгъват механично и се образува равен под на товарното отделение.
Всички желаещи да притежават първия електрически луксозен SUV на Mercedes-Benz могат да избират измежду три линии за екстериора и интериора:
•    Стандартен екстериор и линия Electric Art интериор
•    Electric Art екстериор & Electric Art интериор
•    AMG екстериор & AMG интериор
При EQS SUV по-важното оборудване е организирано в няколко пакети. Това са Advanced, Advanced Plus, Premium и Premium Plus, като те се надграждат помежду си и зависят от избрания модел. Въпреки това, някои екстри са налични и индивидуално.
•    MBUX Head-up дисплей с наложена реалност – показва съдържание с наложена реалност от асистентите за шофиране, както и навигационна информация. За водача тези данни се визуализират, като плавно се сливат със заобикалящата среда и по този начин помагат за намаляване на разсейването му;
•    Радиаторна решетка с Mercedes-Benz мотив – Триизмерните звезди, интегрирани в панела, са създадени на базата на оригиналната звезда на Daimler-Motorengesellschaft, регистрирана като търговска марка през 1911 г.
•    MBUX интериорен асистент - разпознава многобройни оперативни заявки с помощта на камерите, интегрирани в блока за управление на тавана, както и благодарение на алгоритмите за самообучение. Асистентът разчита в каква посока се обръща главата на водача, разпознава движенията на ръцете и езика на тялото и реагира с адекватна функция на автомобила.
•    Асистент за маневриране с ремарке – подпомага маневрите като автоматично контролира ъгъла на завиване на теглещото превозно средство при до 5 км/ч и 15% наклон.
•    Задни странични възглавници - покриват областта на гърдите на пътниците на външните седалки на втория ред в случай на силен страничен удар и допълват защитата, осигурена от стандартните въздушни възглавници за прозорците.
Пакет Advanced Plus е серийно оборудване за българския пазар и включва пакет KEYLESS-GO Комфорт, пакет Асистиращи системи PLUS, пакет Паркиране с камера 360°, фарове DIGITAL LIGHT с проекционна функция и др.
В зависимост от оборудването и конфигурацията и благодарение на 107,8 кВтч си батерия EQS SUV може да измине до 660 километра по WLTP.

Всички Mercedes-EQ автомобили се предлагат на българския пазар с включена удължена гаранция за 5 години или 100 000 км, сервизно обслужване за 5 години или 100 000 км и услуга „От врата до врата“ с обсег 15 км.
Своя нов EQS SUV клиентите на Силвър Стар могат да конфигурират на https://mercedes-benz.bg

 

Много практичен и интересен!