Ducati Streetfighter V4 Lamborghini е вдъхновен от… Lamborghini

  • Галерия с 15 снимки. Галерия с 15 снимки.

03 Sep 2022

Нямаше да се сетите, нали? Ducati Streetfighter V4 Lamborghini е пълното наименование на ограниченият в 630 броя мотор, а вдъхновението е Lambo Huracan STO. Това е вторият съвместен проект на двете италиански марки, след като през 2020 показаха Ducati Diavel 1260 Lamborghini.

За дизайна са помагали и хората от Lamborghini’s Centro Stile. Предният калник например е оформен в стила на въздухозаборниците на Huracan STO, като повечето елементи са изработени от карбон. Цветовете са ‘Verde Citrea’ и и ‘Arancio Dac’, взаимствани ясно откъде, а номерът 63 е заради годината на основаване на Lamborghini.

Но тъй като байкът е специален, Ducati ще предложат на клиентите си програмата ‘Speciale Clienti’, чрез която те могат да поръчат мотора си в същата разцветка, в каквато е техния автомобил. Седалката също може да е с различни шевове, както и цвета на спирачните апарати.

Малко технически данни? Ducati Streetfighter V4 Lamborghini  се задвижва от 1103-кубиковия Desmosedici Stradale двигател с 208 к.с. и 123 Нм, тежи под 180 кг, и – нещо което не интересува почти никой – харчи средно по 7,6 л/100 км.

Много практичен и интересен!