Никола Цолов взе победа и подиум на “Арагон”


05 Sep 2022

Апетитът идва с яденето! След осем поредни победи в Испанската Формула 4 Никола Цолов бе донякъде разочарован от представянето си на пистата “Арагон”. Българският лъв обаче няма от какво да се срамува, след като си тръгна с победа, второ и четвърто място от изпълнените с напрежение и инциденти състезания.

 

С десет победи от 15 старта през сезона Цолов уверено води в генералното класиране с 286 срещу 180 точки за съотборника си Хю Бартър. В петия кръг от шампионата българският пилот на Campos Racing записа нови три най-бързи обиколки.

 

В първото състезание Цолов бе близо до победата, но кола за сигурност в края ограничи шансовете му да атакува съотборника си Бартър. Във второто състезание българският лъв нямаше проблеми и взе победата без да бъде сериозно застрашаван от Кухарчих (2-ри) и Бартър (3-ти). В третото и последно състезание Цолов не успя да се качи на подиума след малък инцидент. Той обаче завърши четвърти, с което ограничи щетите и си тръгва от “Арагон” с добри точки.

 

До края на сезона в Испанската Формула 4 остават два кръга с по три състезания – “Навара” на 1-2 октомври и “Каталуня” на 12-13 ноември 2022 г. Ако Никола продължи с феноменалното си представяне, той може да спечели шампионата още на “Навара”.

 

Първородната Godzilla!