Porsche пускат палатка за... 911. Цената е 5000 евро


09 Sep 2022

„Това практично оборудване за приключения трансформира спортния автомобил в хотелска стая за любителите на природата,“ пише в прессъобщението на Porsche. Всъщност, цената е 4980 евро, но за Германия и с 19% ДДС, така че не съм сигурен колко ще струва у нас. Но, така или иначе ще e около 10 хил. лв., за които получавате доста стилна палатка за автомобилен покрив.

Въпросният спортен автомобил може да бъде Porsche 911, като изключим някои модификации, Cabriolet и Тarga разбира се, става също за Macan, Cayenne, Panamera и Taycan.

В разгънато състояние подът е с размери 210 x 130 мм, а страничните прегради имитирали силуета на 911. Има си два странични прозореца, отварящи се и с вградени мрежи против насекоми, като има и нещо подобно на капандура.

Кутията с палатката може да се закача както за Porsche-та оборудвани с надлъжни рейки, така и директно за покрива. В първият случай максимално допустимата маса е 190 кг, а във втория е 140 кг. Логично има и ограничение на скоростта, което е 130 км/ч, разбира се, когато палатката е в затворено състояние…

Първородната Godzilla!