BMW R100 изглежда странно с три колела

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

16 Sep 2022

 

И с този фар, прилича на циклоп, но някак си симпатичен. „Вдъхновението за три колела идва от състезателните коли отпреди войната, на които съм голям фен,“ казва Тим Къмер, създателят на странния мотоциклет.

„Когато започнах проекта през 2012 Morgan тъкмо бяха изкарали своя 3 Wheeler. Но основната мотивация за тази работа бе да се науча да работя с алуминиеви листове“.

Под парчетата лек метал се крие BMW R100R Mystic, свързан с предница от ATV. И както може да се досетите, това съчетание не е минало без доста мислене и фабрикуване. „Предницата на ATV-то е с квадратни профили, а рамата на BMW-то е кръгла,“ обяснява Тим за bikeexif.com. „За щастие са с една и съща дебелина, така че просто трябваше да ги подравня“.

Колелата са от Austin 7, а окачването и амортисьорите са си оригиналните, от четириколесната машина, макар че Тим планира да ги смени с по-добри компоненти. А понеже това е първият му проект с метални листове, майсторът целенасочено е избрал по-семпли форми.

Всички панели са хванати с винтове, което означава, че дори едно базово обслужване отнема доста време. Но пък изглежда готино, особено с добавените странични решетки в стил BMW 507, който са изработени на CNC фреза.

Километражът е Daytona, спирачното лостче е от Honda, а гърнетата са от Yamaha BT1100. Последните Тим добавя в последния момент, тъй като събитието, на което е показал мотора било с ограничение на шума.

Първородната Godzilla!