Полицаи, които не познават пътните знаци, неправомерно глобяват велосипедисти в София?


19 Sep 2022

Сдружение “Велоеволюция” съобщава за абсурдна ситуация от центъра на София. Пътна полиция глобява колоездачи, каращи по ул. Граф Игнатиев. Нелепото е в това, че преди няколко години Столична община официално позволи на велосипедистите да карат по централната улица, като това е регламентирано със знаци Т7 (ППС, за което не се отнася пътния знак), поставени точно под забранителната табела за навлизане в улицата. Този допълнителен знак означава, че общата забрана не важи за колелата.

 

Дали полицаите не познават знаците или причината за масовото (по думите на сдружение “Велоеволюция”) глобяване е друга, не можем да знаем. Във всеки случай, ако се окаже, че полицията е глобявала неправомерно, то имаме идея да бъдат наложени и глоби на ватманите, които си позволяват да карат трамваи по въпросната отсечка.

Извън кръга на шегата от “Велоеволюция” твърдят, че са получили “неофициално” уверение, че наложените глоби ще бъдат отменени. А полицаите, които са ги издали, вероятно ще получат безплатен опреснителен курс на тема Пътни знаци…

 

 

Лукс от Китай!