Блогър катастрофира, за да тества детектора за катастрофи на iPhone 14

  • Три скрийншота от видеото Три скрийншота от видеото

23 Sep 2022

Създателите на канала TechRax в YouTube направиха смел експеримент – разбиха автомобил, за да проверят дали системата за разпознаване на автомобилни катастрофи в iPhone 14 наистина работи. За целта те оборудват стар автомобил с особена система за дистанционно управление и го блъскат няколко пъти в каросерията на друг автомобил.

Материал на Светлин Желев, Kaldata.com

Експериментаторите наистина са доста смели. Дори в официалния видеоклип на Apple, в който се описва новата система, автомобилите не се разбиват. Авторите на видеото подчертават, че следващият епизод на техния канал „е заснет в безопасна и контролирана среда“. Експерименталният автомобил е бил оборудван с някаква система за дистанционно управление, за чиито механизми зрителите не разбират – празният автомобил просто се блъска ръждясали останки от каросериите на други автомобили.

 

Системата за откриване на сблъсък в iPhone 14 работи. След първия сблъсък по някаква причина той започна да сигнализира едва след известно време, но при втория път водещият трябваше да побърза, за да отмени автоматичното спешно повикване.

Системата за откриване на инциденти се появи в последното поколение iPhone и Apple Watch. Когато специалните алгоритми и сензори на устройството засекат произшествие, смартфонът или часовникът издава звуков сигнал и показва специално известие, а ако след 10 секунди не се реагира, устройството инициира обаждане до службите за спешна помощ, като предава записано съобщение и координатите на мястото на произшествието.

Лукс от Китай!