Снимаха български коли в реклама на PlayStation 5

  • Снимки: DizzyRiders.bg Снимки: DizzyRiders.bg

27 Sep 2022

Най-новата реклама на PlayStation 5 бе заснета в България от филмовата компания „Icon“. Мащабният проект e реализиран основно в София. Той разкрива виртуалния свят на новите игри за 2023 г.

В рекламата могат да бъдат видяни различни места от България като пещерата Проходна, както и две емблематични за времето си коли от близкото минало. Една от тях е японското предложение на Honda за спортна кола със средноразположен двигател през 90-те. Именно българска бяла Honda NSX (фейслифт 2002 г.) ще се появи в рекламата на PlayStation 5.

В предстоящото видео екземплярът носи британски регистрационни номера, като двигателят оригинално разполага с 290 к.с. Бяло-черният екстериор може да бъде сбъркан с пуснатата само за Япония версия NSX-R, която обаче е с десен волан.

В снимките на рекламата за PlayStation 5 участва и състезателно Mitsubishi Lancer Evolution IX (2005-2007). Уличната версия на този модел излиза с 2,0-литров четирицилиндров турбо двигател, настроен да произведе 291 к.с., но при състезателните заводски модификации мощността варира между 300 и 371 к.с. (FQ-360). Всички състезателни варианти са с 6-степенна механична кутия и задвижване на четирите колела. Българският Evolution получава литовски номера за снимките.

В рекламата на PS двете японски коли са снимани в затворен от полицията участък от Околовръстното шосе в София под магазин „Декатлон“.

Първородната Godzilla!