Пренареждат жълтите павета пред парламента

  • 3 снимки некадърност 3 снимки некадърност

28 Sep 2022

Жълтите павета пред сградата на Народното събрание ще бъдат пренаредени, съобщи Столична община.

Екипи на общината констатираха размествания на жълтия паваж на малки участъци от пътните платна на бул. „Цар Освободител“ пред сградата на на парламента. Възложено е на фирмата-изпълнител да създаде организация за пренареждане на паважа в тези зони веднага след стабилизиране на времето и подходящи метеорологични условия, уверяват от общината.

При пренареждането ще се коригира надлъжната и напречната връзка с неремонтираните участъци. Това ще ограничи приплъзването на новонаредения паваж по посока на неремонтираното кръстовище при БАН, в което има широки фуги, позволяващи движение. Пренареждането на всички участъци, в което установено разместване, е за сметка на фирмата-изпълнител, уточняват от "Московска 33".

Обектът е част от основния ремонт на карето между бул. „Цар Освободител“, „ул. Московска“, бул. „В. Левски“ и ул. „Г. С. Раковски“, който е в процес на изпълнение и не е приет от Столичната община. Гаранцията на ремонта е 5 години.

"Широките фуги при неремонтираната част позволяват разместване на павета. Зоната ще бъде пренаредена от фирмата, когато атмосферните условия позволяват", посочи инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет на Столичната община, по бТВ. Според него само при малка част от пренаредените павета се е получило разместване.

 

Материал на OFFNews.bg

Първородната Godzilla!