Някой в САЩ предпочита тази 2021 Mazda CX-5 с… бетон в багажника


29 Sep 2022

„Колата е бетон!“. „Като гумена топка е.“, „Няма да тропне, няма да скръцне“. Чували сме тези клишета от търговци на употребявани автомобили, но нашите приятели от North Auto не не са такива, а много точно хора, които предлагат услугата внос на коли от САЩ и Канада.

Вече много наши приятели са супер доволни с возилата си вкарани от тях, защото са по-изгодни, с ясна история, често от дилъри, което означава коректно поддържани и безпроблемни. Снимки, видео, купувачът получава сериозно количество информация за автомобила, преди той да се плати и натовари по сигурен начин на кораба.

Въпреки това обаче, понякога има изненади. Не такива, които да компрометират избора на човека, техническото състояние или компетентността на North Auto, а такива които разкриват интересни кътчета от съзнанието на предишния собственик. В този случай колата е Mazda CX-5, производство 2021 г., почти нова кола, но с лееека модификация по отношение на разпределението на масите. Предишният собственик явно е решил да увеличи сцеплението на задната ос, но не със спойлер, поради не особено спортната динамика на автомобила.

Решенето? Бетон. Бетон на парчета. Явно от стара плоча или кой знае какво, внимателно интегриран в леглото, в което обикновено спи резервната гума или части от стерео системата Bose. Едно време много български (а и не само) водачи на съветски возила със задно возеха чували с пясък в багажниците, хем за тежест, хем като полезна фракция под ръка, за разпръскване под гумите. Или пък бордюри.

Дали пък този човек не е работил в космическия център „Кенеди“ и да не е контрабандирал проби взети от апарат на NASA от чужда планета? Или пък късовете не са бетон, а нещо доста по-ценно и определено нелегално, в нетипично агрегатно състояние. Май е малко вероятно.  

Лукс от Китай!