Унищожиха Enzo, докато го карат към новия му собственик

  • Галерия с пет снимки от инцидента Галерия с пет снимки от инцидента

14 Oct 2022

Греда! Поверяват ти да доставиш на нов купувач супер рядко Ferrari, а ти катастрофираш на прав участък в населено място и унищожаваш колата! Действието се развива във Великобритания и по-скоро на малкия остров Джърси, намиращ се край бреговете на Франция, съобщава местният Jersey Eveneing Post. Регистрираното на съседния остров Гърнзи Enzo се завърта след загуба на управление, плъзга се върху ниския бордюр между двете платна и се удря в идваща насреща Honda Jazz. За щастие няма сериозно пострадали, като шофьорът на Honda-та е закаран в болница за рутинни прегледи. 

 

 

 

В участъка (Виктория Авеню в южния край на острова) максималната скорост е 30 мили/ч (под 50 км/ч), но може да се предположи, че суперколата се е движила с неразрешена скорост, за да се стигне до инцидента. Ferrari-то е с ляв волан (нито едно от 400-те произведени Enzo не е с десен волан), което също би могло да е причина неопитен водач да загуби управление в случай на опасност.

И двете коли са сериозно повредени, като 12-цилиндровото конче ще трябва да претърпи доста скъп ремонт, за да бъде възстановено. Цената на едно Enzo днес е твърде разтегливо понятие, но добре запазени екземпляри се търгуват за между два и четири милиона евро. 

 

Първородната Godzilla!