Русе и Варна са в състезание за нови суперчарджъри на Tesla


21 Oct 2022

Tesla иска да знае вашето мнение къде да бъдат следващите бързи зарядни станции от типа Supercharger. За целта компанията е готова със специален уебсайт, в който може да се гласува за предварително зададени местоположения. Всеки може да гласува, като сред предложените 183 места присъстват и две в България – в Русе и Варна. Производителят дори дава възможност да предложите изцяло ново място, което не е предварително избрано от Tesla. 

Към момента на редакционното приключване на този материал за първа зарядна станция в Русе бяха гласували 613 души, а за тази във Варна – 594. Това отрежда на Русе 74-то място в класацията, а на Варна – 78-о. За сравнение най-желаните зарядни станции са тези в Биг Беър Лейк (Калифорния) и Болзано (Италия) – и двете с по около 2000 гласа, а за зарядна станция в Солун са гласували над 1000 души (22-ро място в общото класиране). Всеки може да гласува ето тук, стига да има наличен или да си направи нов Tesla профил. Tesla постепенно отваря мрежата си от зарядни за собственици и на други марки електромобили, така че се очаква в гласуването да се включат много хора, които нямат Tesla.

 

Компанията на Илон Мъск ще опреснява сайта на всеки три месеца, така че ще има ново гласуване на всеки три месеца. Всеки може да гласува за до пет града, където би искал да има нова зарядна станция Supercharger. 

Към днешна дата Tesla има две бързи зарядни станции Supercharger у нас – в София и Пловдив. Компанията вече обяви на сайта си, че третата ще е в Бургас. В същото време има и две по-бавни станции за зареждане от типа Destination Charging – по една в София и Варна.

 

Първородната Godzilla!