Porsche пусна фейслифт на… колелата си

  • Сивият модел (цветът е Dark Grey) е Cross, докато белият е по-скъпият Sport Сивият модел (цветът е Dark Grey) е Cross, докато белият е по-скъпият Sport

24 Oct 2022

Porsche от година предлага електрически колела, като гамата е съвсем скромна – състои се от два модела: Sport и Cross. Сега те са обновени (цените също са с по хиляда евро нагоре), като дизайнът и на двете е вдъхновен от този на Taycan, каквото и да значи това на практика. 

Дизайнерите са хвърлили много усилия: например рамките са така оформени, че по максимално ефективен начин да отразяват светлината. Готин детайл са вградените в рамката светлини отпред и отзад.

И двете колела са карбонови, с компоненти от най-висок клас. И двете използват електромотор Shimano EP-8 (85 Нм, вкарани в 20-килограмово колело звучи повече от внушително) с 630-ватчасова батерия. Рамките са еднакви, разработени от Porsche, не поръчани на някой от съществуващите производители на колела, със 100 мм ход окачването – Fox Float DPS и за двата байка.

Porsche eBike Sport е предвиден за всекидневна употреба, което включва както градско каране, така също черни пътища и крос кънтри пътеки. Спирачната система разчита на смазващ 4-бутален апарат Magura MCi. Скоростната система е електронната Shimano XT DI2 с 11 скорости. Sport тежи 21,2 кг.

Porsche eBike Cross всъщност е по-евтиното от двете колела, като разликите са в скоростите (тук е механичен дерайльор с 12 скорости), спирачките (също Magura, но MT) и вилката (Fox 34 Float Perforrmance със 120 мм ход). Cross тежи 21,7 кг.

Доставките започват през февруари, като Cross струва 8900 евро, а Sport – 10 900 евро.

Първородната Godzilla!