Шефът на Volkswagen: „Връщаме воланите с истински бутони!“


26 Oct 2022

Да, Volkswagen ще върнат реалните физически копчета на волана, вместо да продължат да ги изместват с т.н. капацитивни бутони. Днес много от топ изпълненията на моделите, например Golf R, Polo GTI, както и колите от електрическата серия ID., идват с онези лачени повърхности с надписи, които се чудите дали да галите, да натискате, а след това… се чудите дали въобще сте направили едното или другото.

Но се оказва, че VW се вслушват в клиентите си. Това сподели шефът на марката Томас Шефер в Linkedin. Публикацията гласи следното:

„Индустрията ни е разгара на голяма трансформация – какво е ключово в момента според мен: да се вслушваме внимателно в клиентите си и да даваме отговори на належащите въпроси. Днес това означава преминаване на следващото ниво на електрификация и дигитализация“.

Надолу обаче става по-интересно: „Нашата амбиция: да се превърнем в най-желаната марка за устойчива мобилност! В допълнение към демократизирането на технологията, това означава, най-вече, да създаваме емоция у хората и да изпълняваме желанието на клиента, във всякакви аспекти. Ето защо“

- Засилваме електрификацията на марката. До 2026 ще представим десет нови електрически модела, във всеки важен сегмент.

- Изостряме дизайна и портфолиото си, като също така опростяваме оперирането на нашите автомобили. Например, връщаме воланите с истински бутони! Това искат клиентите от VW.

- Също така дигитализираме не само нашите автомобили, но целия процес на покупка. Вече нашите клиенти в Германия, Франция и Италия могат да завършат целия процес по закупуване на кола онлайн, като ще последват още пазари. Дилърите ни обаче ще останат основа и лицие на нашата марка пред клиентите.“

Краят на изказването също е любопитен: „Едно нещо е ясно: Ние не спираме да работим за да дадем на клиентите си, това което те наистина искат. #Volkswagen отново ще бъде обичана марка!“ След което инж. Шефер е сложил синьо сърчице.

Ами, супер. Масовата електрификация явно е неизбежна, като от думите на шефа на VW може да разбираме, че хората му ще поработят и върху инфотейнмънт системата, която е един от най-критикуваните аспекти в съвременните автомобили на марката.

Първородната Godzilla!