ADRO лекува „бъбречната криза“ на BMW M3/M4?

  • Галерия с 13 снимки. Галерия с 13 снимки.

31 Oct 2022

Първо, какво е ADRO? Американска тунинг фирма, чието име е съкращение от Aerodynamic Development Race Optimization. А едно от основните менюта в сайта е озаглавено “BMW M3/M4 G8X Facelift”.

Шефът на щатското ателие се казва Дейвис Лий и преди е правил дизайн в Mercedes и Rivan. Той казва следното: „Целта ни тук бе специфична, да поправим всички основни грешки в предницата и да направим дизайн, който M4 заслужава.“

Снимката преди/след казва много. Виждате, че бъбреците са по-ниски, но същевременно и по-широки. Фактическите решетъчни елементи са с по-фина плетка от тези в долните краища на оригинала, еднакви навсякъде, и според мен изглеждат страхотно.

Новата броня на ADRO се изработва от карбонов композит и термопластичен олефин (TPO, използва се за хидроизолации на покриви), като елементът се монтира на заводските крепежни точки. От ателието уточняват, че колата запазва всички функционалности – парктроник, радарен круиз контрол и т.н.

Цената? Бронята започва от 3500 долара, а карбоновият лип се доплаща още 800. Тоест, разумни пари, като се имат предвид цените на оригиналните компоненти и на самите автомобили.

Лукс от Китай!