Брутален: 1972 Chevy Blazer K5 ‘Bulli’ с 1200 к.с. от Ringbrothers

  • Галерия с 11 снимки. Галерия с 11 снимки.

02 Nov 2022

Ringbrothers правят страхотни неща. Последно писахме за техния 1964 Ford Mustang, който няма нищо общо с оригинала, а сега попаднахме на този брууутално як 1972 Chevy Blazer K5. Изработката му е феноменално добра.

Наречен е Bulli, без да има каквото и да е общо с бусовете на Volkswagen. Сърцето му е 6,8-литров LS3 мотор с 2,9-литров механичен компресор Whipple. Максималната мощност е 1200 к.с., минаваща през ревизирана 4-степенна 4L80E кутия, но това не е най-важното. Обърнете внимание на чистотата на двигателния отсек, естетически и буквално.

Осите са доставени от специалистите Dana, а амортисьорите са по два Fox във всеки край. Джантите пък са HRE, обути в 35-инчови гуми Cooper Discoverer STT Pro. Разгледайте внимателно галерията и ще откриете магията на детайлите, както и 6-буталните Baer апарати на всяко колело.

Вътре? Всичко изглежда напасанто до под милиметър. Има множество фрезовани части, карбонови повърхности и перфектно съшита кожа. Работата по проекта възлиза на 8500 часа, двойно повече от тази за червения Mustang. Цената? Астрономическа.

 

Лукс от Китай!