Triumph Street Triple 765 Moto2 Edition е много як нейкед със 130 к.с.

  • Галерия с 25 снимки. Галерия с 25 снимки.

04 Nov 2022

Triumph Motorcycles избухват през последните години. За щастие не буквално, а като развитие, нови модели, дизайн. От 2019-та британската марка е и ексклузивен доставчик на двигатели за Moto2, което не пропускат да отбележат в гамата си.

 

За 2023 Triumph обновява семейството на трицилиндровия си „гол“ модел – Street Triple R и Street Triple RS, с ново допълнение Street Triple 765 Moto2 Edition. При R е с максимална мощност от 120 к.с. при 11 500 Нм, а при RS и Moto2-ката е със 130 к.с. при 12 000 Нм (123 к.с. преди). И при трите е с 80 Нм при 9500 Нм.

И трите байка идват серийно с Triumph Shift Assist за превключване на скоростите без съединител, система против вдигане на предната гума и с ABS съобразяващ се с наклона на мотоциклета. R и RS предлагат Road, Rain (ограничава мотора на 100 к.с. и засилва бдителността на ABS и Traction Control), Sport програмируем Rider режим, а при Moto2 Edition има и Race.

Triumph Street Triple 765 Moto2 Edition се отличава от останалите и по цветния 5-инчов TFT дисплей, чийто ъгъл може да се променя за оптимална видимост. Функциите му се управляват от оптимизирани бутони и джойстик – Bluetooth свързаност за музика, телефонни разговори, навигация и други чрез приложението My Triumph.

Дизайнът? Виждате моторите. Яки LED фарове, по-остри форми различни цветове за моделите. Moto2-ката идва в Triumph Racing Yellow с Aluminium Silver спомагателна рама отзад или в Crystal White с Triumph Racing Yellow рама. Естествено, логото на Moto2 се среща на няколко места, а на тройника при кормилото е гравиран и поредния номер на конкретния екземпляр – серията е ограничена в 765 броя.

Базовият R идва в Silver Ice със Storm Grey и Yellow графики или в Crystal White със Storm Grey и Lithium Flame графики. RS се предлага в Silver Ice с Baja Orange и Storm Grey акценти, Carnival Red с Carbon Black и Aluminium Silver графики. Има и Cosmic Yellow с Carbon Black и Aluminium Silver.

Първородната Godzilla!