Този Merc SL с 6,2 V8 е брутална дрифт машина направена в България

  • Галерия с 19 снимки. Галерия с 19 снимки.

06 Nov 2022

Машина, която е дело на нашия приятел Петьо Радичев и хората от The Kangaroos Team. Визуално колата е изпълнена в стила на също бруталния (и ужасяващо скъп) Mercedes-Benz SL 65 AMG Black Series, макар и да не споделя нито един компонент с въпросния.

Всъщност, не споделя почти нищо с който и да е сериен SL R230, с изключение на двата моста, както и преградата на двигателния отсек. Това е важно за да може автомобилът да участва легално в най-различни световни дрифт надпревари. Всички външни панели са изработени от фибростъкло, а пасажерската клетка е брутално подсилена.

Двигателят е интересна тема. Екипът два пъти не изкарва късмет с мотора, докато не се спира на чисто нов GM LS3 – атмосферен V8 с 6,2-литров обем и серийни 430 к.с. и 580 Нм. Разбира се „Кенгурата“ подменят важни неща по него, като инжектори, пружини на клапаните, маслена помпа и още работи, с цеп подобряване издръжливостта на агрегата.

Кутията е от 3-литров дизелов BMW M57 мотор, също с голям брой модификации, а предаването на тягата нататък става през части изработени от самите Kangaroos Team. BC Racing компоненти по окачването, както и също българските MG Solutions, не са правени никакви компромиси с функционалността и здравината. Пълното описание може да прочетете в сайта thekangaroosteam.com, като дори там вероятно са пропуснати неща, поради детайлността и ентусиазмът, с който е направен този SL.

Колата си има и цена, 78 000 евро, в която влизат резервна маслена помпа, алтернатор, чифт полуоски и осем броя 19-ки за задната ос. А за онези, които искат сами са си направят нещо подобно, The Kangaroos Team продават отделно външни панели.

Респект към екипа зад този страхотен SL. Повече за нещата, които правят „Кенгурата“ може да научите в сайта им, както и във Фейсбук.

Първородната Godzilla!