Китаец два часа кара с блокирал круиз контрол при скорост 126 км/ч


09 Nov 2022

Китайски шофьор успя да се отърве невредим от случай, достоен за филм, съобщава South China Morning Post. Водачът с фамилно име Сюн се оказва с блокирал при 126 км/ч круиз контрол, докато управлява своя миниван по магистрала в провинция Джъдзян в Източен Китай. Колата (не се съобщават марката и моделът) напълно отказала да намали скоростта, като не реагирали нито изключването на круиз контрола, нито спирачката, вероятно след разлят по арматурното табло чай.

Уплашеният до смърт шофьор се обадил на полицията и заявил: “Здравейте, пътувам със 126 км/ч и не мога да изключа круиз контрола, спирачките не работят, не мога да спра колата, мисля, че ще умра…” Операторът на телефона дал всичко от себе си, за да успокои потърпевшия, наредил му да не си сваля колана и да запази спокойствие, като в същото време успял да организира полицейски ескорт и да разчисти пътя пред колата, както и да се свърже с инженер, който да съдейства. 

Най-трудно било преминаването през пунктовете за плащане на пътни такси

След като пътувал два часа със 126 км/ч, с помощта на съветите на инженерите, шофьорът успял да спре колата на стръмен изкачващ се участък. Така тази история завършва с щастлив край!

 

Първородната Godzilla!