Видео: Карахме новата Mazda CX-60 с 327 к.с., най-мощната серийна кола на марката

  • Галерия с 29 снимки. Галерия с 29 снимки.

16 Nov 2022

Не си представяйте изтребител, но Mazda CX-60 се предлага и като плъгин хибрид със сумарна мощност на системата от 327 к.с. И това наистина е най-мощният сериен модел, който японската марка някога е предлагал на пазара. Колата е новия флагман на Mazda и впечатлява с разработките си и вниманието към детайла. Поканиха ни в Леверкузен да караме именно PHEV модификацията, на първия международен тест за журналисти. Автомобилът демонстрира респектиращ разход и рафинираност, но повече за него ще разберете от видеото.

Mazda CX-60 се предлага също и с 3,3-литров 6-цилиндров редови дизел. Да, на пук на всички, японците разработиха нов нафтов мотор с относително голям работен обем, който е с мощност от 200 к.с. и 254 к.с., в зависимост от предпочитанията на клиента. По-нататък се очаква и 3-литров бензинов мотор, като колата може да бъде и само на задно. Друго? А, да, цените са с една идея по-високи от обявените във видеото, защото за няколко месеца ситуацията се промени. Актуалните може да проверите като кликнете тук.

А знаете ли кой ни подкрепя за този проект? Нашите приятели, издателите на култовото списание F40 Competizione. Абониралите се за него ще получават части от модел на колата в мащаб 1:8 с всеки брой, която да си сглобят сами! Макетът е брутален! Абонаментът е ограничен, списанието се продава само онлайн, а първите два броя са на специална цена – само 9,95 лв. за двата! Кликете тук или на картинката горе за да се абонирате.

Първородната Godzilla!