Първият Cayenne изведнъж отново е секси, възстановен и доработен от Porsche

  • Галерия с 15 снимки Галерия с 15 снимки

28 Nov 2022

Тази година Porsche провежда фестивала си за класически автомобили в Дубай, където (очевидно) има доста класически Porsche-та. Компанията обаче е решила да се концентрира върху 20-годишния Cayenne, който вече не минава за секси дори пред средностатистическа българска панелка.

За целта два от центровете на Porsche в Дубай и ОАЕ решават да купят от клиенти и възстановят напълно няколко екземпляра от първото поколение на класическия SUV. Става въпрос за коли от последните три години от живота на първото поколение – от 2007 до 2010 г. Те са изцяло разглобени, ревизирани и възстановени до изложбено състояние, с помощта на части от каталога за класически модели на Porsche. Кога Cayenne стана класическо Porsche, може да попитате вие… Току-що, защото въпросните осем възстановени екземпляра действително изглеждат супер и са вдигнали цената си поне тройно!

Подготвени са с гуми за офроуд, повдигнато окачване, допълнителни светлини, багажници на покривите, стикери (за къде без стикери) и защита на двигателя. Плюс палатки на покривите за някои от колите! Явно се предвижда, че собствениците на 20-годишни Cayenne може да нямат възможност да запазят стая в “Бурдж-ал-Араб”.

Porsche ще продаде автомобилите обратно на желаещи, със солидна надценка, разбира се. Един от собствениците, разделили се със своя Cayenne наскоро, е заявил желание да си купи колата обратно…

 

Лукс от Китай!