Култовият Батмобил от филмите на Тим Бъртън се продава за 1,5 млн.

  • Галерия с 8 снимки. Галерия с 8 снимки.

01 Dec 2022

Лично аз, когато чуя „Батмобил“, си представям точно тази кола, вероятно заради възрастта. Колата от филмите „Батман“ (1989 г.) и „Батман се завръща“ (1992 г.), с участието Майкъл Кийтън, Джак Никълсън, както и на Дани Де Вито и Мишел Пфайфър.

Попаднах на „офертата“ Jalopnik, но при отваряне на оригиналната публикация, обявата в Classic Auto Mall, прочетох че тази кола всъщност не е участвала в нито един от филмите от поредицата. Как така? Ами, конкретният автомобил е използван в каскадьорски програми в увеселителен парк, посветени на… Батман.

Без значение, возилото се води оригинално, но не очаквайте да го карате по пътя. Не може да се регистрира и е напълно електрическо. В контраст с възможностите от филма, този Батмобил е способен да развие едва 25-30 мили в час (40-50 км/ч).

Друг евентуален проблем би бил батериите, които последно са зареждани през 1993 г. По всяка вероятност колата ще се нуждае от нов комплект, което надали би бил проблемен разход за новия собственик, готов да плати 1,5 млн. долара за возилото.

Лукс от Китай!