Изцяло новият Hyundai KONA: по-смел и динамичен

  • Галерия от 5 снимки Галерия от 5 снимки

21 Dec 2022

Hyundai Motor Company разкри, вдъхновения от електрическата мобилност футуристичен дизайн на новото поколение на субкомпактния SUV KONA. Обновеният модел ще се предлага в четири разновидности, в това число напълно електрическа (EV), хибридна (HEV), с двигател с вътрешно горене (ДВГ) и спортна N Line с универсална архитектура за всички версии и уникален собствен стил за всяка от тях*.С изцяло новата KONA, Hyundai Motor демонстрира своята отдаденост към устойчива мобилност и дизайнерско мислене, водено от технологиите, за да затвърди позициите си при електрическите автомобили – иновативни и усъвършенствани на база опита от спечелилата множество награди гама IONIQ – като същевременно отговори на разнообразните нужди от мобилност на своите клиенти с различни задвижващи агрегати.

За да осигури максимално „жизнено пространство“ за пътниците, изцяло новият модел порасна до 4355 мм дължина, което е със 150 мм повече от предишното поколение, базирано на електрическата версия. Той също така спечели 25 мм ширина и 60 мм дължина на междуосието в сравнение с предходния модел, без да губи нищо от своята идентичност и емблематичен дизайн.За разлика от повечето модели, които се предлагат с различни типове двигатели, KONA започна с дизайна на електрическата версия, който след това беше адаптиран за вариантите с двигател с  вътрешно  горене,  хибридно  захранване  и  N  Line.  Този  нетрадиционен  подход  позволи  на Hyundai да внесе технологично ориентирано дизайнерско мислене във всички версии на KONA. Въпреки споделената архитектура, електрическата версия, тези със захранване с ДВГ/хибрид и спортната N Line имат собствен отличителен футуристичен стил.

Новата KONA предлага няколко стилови вариации при различните варианти на задвижване. EV получава пикселни графични детайли върху всмукателната решетка и задната броня, вдъхновен от пикселите дизайн на 19-инчовите алуминиеви джанти, черни лайстни и опционални черни странични огледала и таван. Двата 12,3-инчови широки дисплеи и подвижният модул придават високотехнологично излъчване. Амбиентното осветление подобрява потребителското изживяване и комфорт. Превключвателят за скоростите с технология shift-by-wire, преместен от централната конзола зад волана, осигурява изчистено оформление и допълнително пространство за вещи в централния тунел. Вторият ред седалки без извивки подсилва естетиката на градския дизайн от 21-ви век на KONA. Пространството в купето предлага уникално изживяване с максимална функционалност, комфорт и удобство. Зад втория ред е максимално увеличеното товарно пространство.

 

Първото Revuelto в България!