Никола Цолов се цели в титлата и във Формула 3


29 Dec 2022

Младият български пилот Никола Цолов ще дебютира във Формула 3 в същия уикенд и на същата писта, в които ще гледаме началото на шампионата във Формула 1 – в Бахрейн в периода 3 - 5 март 2023 г.. Макар да си пожела титлата в края на годината, българският лъв е реалист и очаква жестока конкуренция. 16-годишният пилот на ART Grand Prix е най-младият участник в шампионата, като повечето му колеги са с поне 2-3 години по-големи и имат поне толкова състезателни сезони с болиди зад гърба си. За Никола това ще е едва втори сезон в болид, след като безапелационно спечели испанската Формула 4 миналата година, а до 2021 караше картинг. 

В интервю за Георги Иванов в предаването Sportal Motorsport тийнейджърът призна, че ще смята за успех, ако завърши в топ 10 в откриващото състезание в Бахрейн. Цолов очаква с нетърпение десетте кръга от шампионата, като всеки от тях ще е поддържащ състезанията от Формула 1 и ще се състои от два старта – спринтово и основно. Тази година Формула 3 ще включва старт в Мелбърн и Монте Карло, така че българинът ще се състезава в Монако часове преди Верстапен, Хамилтън и компания. С най-голямо нетърпение Цолов очаква “Спа”, която е любимата му писта от дебюта във Формула 4.

Вижте повече за впечатленията му от дебютния сезон във Формула 4 и очакванията от новия сезон във Формула 3 във видеото.

 

 

Първородната Godzilla!