Кен Блок си отиде от този свят на 55 години след инцидент с моторна шейна

Кен Блок си отиде от този свят на 55 години след инцидент с моторна шейна
03 Jan 2023

Кен Блок - 55-годишният дрифт и рали пилот от отбора на Hoonigan Racing Division - е загинал в инцидент с моторна шейна. Информацията беше съобщена от неговия екип и потвърдена от властите в щата Юта, където Блок е загубил живота си.

„На 2 януари 2023 около 14 часа в центъра са спешни повиквания на окръг Уосач е получено обаждане за инцидент с моторна шейна в околностите на Мил Холоу. Спасителен екип заедно с представители на правоохранителните органи от полицията на окръг Уосач са се отзовали на сигнала. Пилотът Кенет Блок, мъж на възраст 55 години от Парк сити Юта, е управлявал моторна шейна по стръмен склон. Превозното средство се е преобърнало и затиснало Блок. Той е починал на място заради тежки травми,“ се казва в официалното изявление от полицията в окръг Уосач.

От Hoonigan Racing Division разпространиха следното съобщение в Instagram:

"С дълбоко съжаление можем да потвърдим, че Кен Блок е починал при инцидент с моторна шейна днес. Кен беше мечтател, пионер и икона. И най-важното - баща и съпруг. Той ще ни липсва невероятно."

 

 

"Тъжни сме да чуем новината за смъртта на рали иконата Кен Блок. Той оказа огромно влияние върху всичко, до което се докосне, включително глобалния свят на ралитата. Неговото участие в рамките на ARA през последните няколко години беше безценно и той ще липсва безкрайно много. Нашите мисли и молитви са към семейство Блок и всички в Hoonigan," споделиха от Американската рали федерация.

Един наистина неподражаем талант, Блок беше спортист, който се състезаваше със скейтборд, сноуборд и мотоциклет, както и зад волана на всякакъв вид рали автомобил. Американецът стана световно известен със сериите си Gymkhana, в които показваше дрифт от извънземно ниво. Съвсем наскоро Блок започна партньорство с Audi, работейки директно с инженери в Германия за изграждането на изцяло електрическия S1 Hoonitron. Вдъхновен от легендарното Audi S1 Quattro, автомобилът беше тестван и заснет за първи път преди едва няколко седмици, а зад волана, естествено, беше Блок. 

Много практичен и интересен!