Австралиец постави нов рекорд за скорост с електрически скейт – 132 км/ч

  • Галерия с 10 снимки. Галерия с 10 снимки.

03 Jan 2023

И по-точно 132,37 км/ч, които ентусиастът Рейни Кент разви с проектиран и изработен от него скейтборд. Постижението е с 37,37 км/ч по-добро от предишния рекорд, а ето какво казва Кент:

„Харесва ми тръпката, която ми дава електрическия скейтборд. Кариерата ми за почна със спускания [пак със скейт], с преодоляване на стръмни склонове и плъзгане по завоите. След това минах на e-скейтове. Скоростта, адреналина, тръпката – обожавам ги. В началото беше страшно, но и забавно. Радвам се, че постигнах нещо след толкова дълго време. Поставянето на рекорда бе страхотно усещане, надявам се той да се задържи поне за няколко години“.

Рейни Кент обаче не е само „експлоататор“, но и сериозно ангажиран в бизнеса с електрически скейтове. Рекордната му машина се задвижва с направени от него електромотори и специално проектирани колесари, които да предотвратят т.н. ‘speed wobbles’ ефект. И вие искате да се пробвате със 130? Няма проблем, поне да се сдобиете с подобен скейт – за останалото не гарантираме.

Raith е марката на Кент, а топ моделът в гамата се казва Vengeance 4WD. Мега скейтът се задвижва от четири моторчета с мощност 2400 вата и предлага три режима на тягата. Пробегът е около 35 км, а максималната скорост е… да, 130 км/ч, „предназначена само за затворени трасета“.

Междуосието на машинката е 76 мм, а корпусът е изработен от карбон. В него е вградена батерия с мощност 370 ват-часа и напрежение 37 волта. Зареждането става за 2,5 часа, а масата на борда е 12 кг. Цената? 3499 долара.

Лукс от Китай!