Купиха за 65 хил. лв. Volkswagen Rallye Golf от 1990-та

  • Галерия от 9 снимки с Volkswagen Rallye Golf Галерия от 9 снимки с Volkswagen Rallye Golf

03 Jan 2023

Броени дни преди настъпването на новата 2023 година някой се изръси стабилно, похарчвайки близо 65 хил. лв. за Golf II. Всъщност, за да сме политкоректни, някой плати 35 500 долара, а Golf-ът не е никак обикновен, а бройка от лимитираната версия Rallye. Която сме виждали да се продава и по-скъпо!

Продадената на търг кола е Volkswagen Rallye Golf от 1990 г. В момента се намира в Охайо, САЩ, но не знаем накъде ще я отведе новият й собственик. Той я купи след като даде най-добра оферта на аукцион, проведен на 28 декември 2022 г.

Това, което може да кажем за конкретната кола е, че е в прекрасно състояние и по-важното, една от близо 5000 броя. Толкова са направени за хомологацията за Group A, като колите са сглобени в завода на VW в Брюксел, Белгия. Цената тогава е била към 50 000 германски марки или два пъти повече от тази на базов Golf GTI.

Двигателят е 1,8-литров с G-компресор, настроен да осигури 160 к.с., които се предават към четирите колела през 5-степенна ръчна скоростна кутия. Да, Rallye Golf е със Syncro система.

През месец май 2020 г. този Rallye Golf е внесен в Щатите от Холандия (така де, Нидерландия) от досегашният й собственик. Той е обслужил изцяло автомобила през октомври, като освен всички масла и филтри, нови са течностите, съединителя, свещите, запалителните кабели, ангренажният ремък и ролките, плюс още дузина дреболии.

За годините си Rallye Golf се отличава с дигитално табло зад волана, на което днес може да видим, че конкретният екземпляр е изминал около 153 000 км.

Видеото по-долу показва студен стар на въпросният Rallye Golf, който в момента е с щатски регистрационни табели на Охайо.

Лукс от Китай!