Без да знае българин си купи кола, издирвана от Интерпол


09 Jan 2023

Представете си, че си купувате карано Audi A6 Avant (C7 в случая, но това едва ли има значение). Карате колата безпроблемно няколко месеца и при едно минаване на границата – хоп – “Колата се издирва, слизайте и си свалете багажа, конфискуваме я!”. 

 

Общо взето това е историята на Мирослав Петров. И мъките му съвсем не свършват дотук. Оказва се, че колата е заложена срещу заем в норвежка банка – подробност, която предишният собственик пропуска да спомене пред Петров. Малко след продажбата на комбито въпросният заем спира да се обслужва и съответно банката си търси колата чрез Интерпол. Така Петров и целият му багаж са свалени при връщане от Гърция в България, а колата е конфискувана.

За случая разказва bTV. След като колата му е отнета, Петров се свързва със стария собственик и го убеждава да си плати заема. Но остава по-трудното – да убеди Гранична полиция и СДВР да му върнат колата. След сериозни перипетии успява да го направи, но без регистрационни номера и малък талон – т.е. тя е напълно неизползваема. Следват три седмици прехвърляне от Гранична полиция до СДВР и КАТ София, докато най-накрая с помощта на bTV номерата са открити в София и развръзката е с щастлив край.

Въпросът е дали в тези три седмици просто Петров е бил загубен в бюрократичния водовъртеж на институциите или може би някой си е бил харесал Audi-то му за нова служебна кола…

 

Лукс от Китай!