Новите табла за скорост в София засекли 120 шофьори със скорост над 200 км/ч за 10 дни


11 Jan 2023

Над 120 автомобила са преминали покрай новите табла за скорост в София с над 200 км/ч. Това разкри председателят на общинския съвет Георги Георгиев в интервю пред bTV. Рекордът за най-висока отчетена скорост е 240 км/ч... в населено място. 

Според изнесената информация, устройствата в столицата са 32 на брой и са разположени на големи улици и булеварди, на които често се превишава скоростта. Между тях са бул. "България", бул. "Цариградско шосе", бул. "Ботевградско шосе", бул. "Черни връх" "Околовръстен път" и други.

„КАТ София има 34 камери, общината има 3000. Искаме и те да имат достъп, не за да глобяваме хората, а за да защитим живота им. Поставили сме камери за измерване на скоростта на няколко изходни артерии на София. Само за 10 дни имаме засечени шофьори със скорост над 200 км/ч – това са убийци на пътя. Най-фрапиращият случай е за водач, преминал с 240 км/ч. Избиват хората, а това не може да продължава. Ние подаваме сигнали в КАТ, но ресурсът им явно е ограничен и очевидно не се справят с работата“, коментира в телевизионното интервю Георгиев.

Функцията на скоростните табла не е да налага глоби. Идеята е шофьорите сами да коригират скоростта си на движение, след като видят по-висока от очакваното цифра. Съвсем друг е въпросът дали показанията на тези табла са реални, тъй като получихме доста сигнали, че стойностите са сериозно завишени - а и сами се убедихме в това в първите дни на Нова Година.

Снимка: stolica.bg

Лукс от Китай!