Megane Ultime е последното Renault Sport в историята

  • Галерия с осем снимки Галерия с осем снимки

11 Jan 2023

Пред вас е последният шанс да притежавате нов модел от Renault Sport. Жълтият хотхеч се казва Megane RS Ultime и както може да се досетите от името му и патетично дългото ни изречение, това е краят на една епоха. Колата е не просто последният Megane RS, а последната кола с емблемата Renault Sport. Оттук нататък спортните модели на Renault ще идват с емблемата на Alpine.

 

Megane RS Ultime идва в ограничен тираж от точно 1976 броя – в чест на годината на създаване на Renault Sport. Всеки от екземплярите ще идва с автографа на тест пилота на Renault Sport Лоран Юрго – същият, който държи актуалния рекорд на “Ринга” за най-бърза кола с предно.

 

Иначе Ultime не е кой знае колко различна версия спрямо стандартното RS. Да, има черни стикери, а знаем колко важни са те за мощността, но иначе хечът взима доста от Megane RS Trophy наготово, включително 1,8-литровия мотор с 300 к.с. и 420 Нм. Окачването е свалено като при версията Cup.

 

В интериора откриваме седалки Recaro, облечени в Алкантара и доста по-луксозен интериор, в сравнение с този на RS Trophy-R. Това включва 9,3-инчов сензорен екран, аудио Bose, адаптивен круиз контрол, хедъп дисплей и дори панорамен покрив.

 

Renault дава възможност да избирате между 6-степенна ръчка и 6-степенен автоматик с два съединителя в съчетание с механичен диференциал с ограничено приплъзване.

Това не само е последният RS от Renault, но по всяка вероятност и последният Megane с двигател с вътрешно горене и ръчна скоростна кутия. Което превръща тези 1976 екземпляра в колекционерска рядкост още преди да са стигнали до първите си собственици.

 

Лукс от Китай!