Дрогиран наземен служител в Шереметиево блъсна ''Боинг'' с пътническия ръкав

  • Галерия 3 снимки Галерия 3 снимки

11 Jan 2023

Материал на OFFNews.bg

34-годишен оператор на ръкав за качване на пътници на летище „Шереметиево“ в Москва е блъснал със съоръжението самолет „Боинг 737“ , който се е подготвял за полет, съобщи руската РЕН ТВ. Според източници на телевизията мъжът се е намирал под въздействието на наркотици.

По информация на събеседник на канала, инцидентът е станал на 10 януари. При сближаване операторът блъснал с голяма скорост рулиралият малко преди това самолет, който се готвел за излитане за Красноярск. За щастие до пробив на корпуса не се стигнало, само била обелена боята на фюзелажа. Самолетът не е бил изваден от графика за полети и е излетял, но с 40 минути закъснение.

Малко след произшествието 34-годишният служител на наземното обслужване бил намерен на работното му място в безсъзнание. Изпаднал в кома и бил откаран в реанимацията на болницата в Химки. На място лекарите диагностицирали предозиране на наркотични вещества.

Преди да излезе на смяна служителят от наземното обслужване бил минал медицински преглед и никакви отклонения не били открити. По информация на Baza на летището са пристигнали служители от Управлението за контрол на наркотрафика.

От пресслужбата на „Шереметиево“ обясниха, че след оглед на самолета от специалисти увреждането е било признато за несъществено, машината "Боинг 737" с цветовете на Аерофлот и с регистрационен номер RA-73095 е получила разрешение за излитане и е продължило изпълнението на маршрута, като е извършило нормално кацане в Красноярск. Самолетът носи на фюзелажа си името на руския писател Николай Лесков, автор на повестта "Смях и мъка".

 

 

Първородната Godzilla!