Авто-класа от пластмаса

  • Галерия с пет снимки Галерия с пет снимки

20 Jan 2023

Публикуваме текста, пратен ни от нашия читател Боян Каменов, който не е член на екипа на DizzyRiders, но има какво да сподели от посещението си на автосалона в Брюксел!

Този месец посетих автомобилното изложение 2023 в Брюксел и честно казано съм малко разочарован. Сегашните модели на повечето производители имат ужасен дизайнерски език, евтин и пластмасов интериор и подобни, ако не точно същите, опции за двигател/задвижване/трансмисия. Форми, които не съчетават никаква красота или логика. Това ме накара да се замисля дали се мъчим да изпреварим собственото си време. Дали хората успяват да наваксат с всичките тези технологии.

Автомобилите са толкова напреднали и пълни с екстри, че хората вече не могат да се справят с тях. Всеки предлага дигитален дисплей, вместо аналогов, всяко копче е заменено с екран или капацитивен бутон.

В същото време законите и правилата във всички държави се опитват да ни убедят да останем бдителни и фокусирани, като не гледаме в екрана на мобилния си телефон, за да намалим автомобилните произшествия. Няколко примера на модерни тенденции за интериор и екстериор:

1. Огромното количество менюта и опции в една модерна Tesla…

2. Напълно дигиталния кокпит-дисплей на VAG

Докато интериорът остава сложен и объркан, екстериорът е още по-лош. Всички немски производители в премиум класа вече предлагат фалшиви накрайници на ауспуха и фалшиви вентилационни отвори. Както и фалшиви карбонови накрайници, включително най-ужасният автомобилен материал, използван някога: Piano Black.

3. Версия „надраскано от котка“

4. Ауди S6 Avant и неговите фалшиви тръби на ауспуха

5. Honda Civic - фалшиви въздухозабори на задната броня

Сега изниква и финалният въпрос:

Индустрията ли го налага или клиентите ? Пука ли им на хората, или просто безпристрастно поръчват и карат ?

Споделете в коментарите отдолу!

Много практичен и интересен!