Защо правителственият Falcon нарисува това в небето!?


23 Jan 2023

Напоследък е все по-популярно пилотите на самолети да рисуват или изписват послания в небето, като се възползват от факта, че всеки авио любител може да види тези послания в сайта FlightRadar24.  Така например шотландски пилот изписа числото 23 в небето край Абърдийн на 1 януари по случай нова година.

Виждали сме и по-невероятни полетни ,рисунки и дори надписи – отново над Абърдийн, но онзи в Мериленд, Щатите, 19-годишен пилот беше използвал малък самолет, за да изпише във въздуха следното: 

Друг пилот пък изписа в небето над Аделаида фразата “I`m bored” – “скучно ми е”.

Тези надписи в повечето случаи се получават от малки частни самолети. В петък обаче вниманието на специализираните групи, които следят хиляди полети в сайта FlightRadar24, беше привлечено от правителствения самолет на България.

Falcon-ът нарисува неприлична фигура в небето между София и Пловдив по време на тренировъчен полет. Подобни полети не са нещо необичайно и се правят често – било заради изпитване на специално оборудване, калибриране на наземната техника, облитане на определени зони или проверка на работата на радарите на Ръководството на въздушното движение. Обикновено тренировките на правителствения Dassault Falcon се ограничават до издигания и захождания от летище София, но често пъти се упражняват и маршрутите до летищата на другите ни големи градове, както е в случая.

Засега няма официално обяснение за подобната на фалос фигура, но интерпретациите в социалните мрежи са стотици.

 

Първородната Godzilla!