Бургазлия си купи X5 в “добро техническо състояние” от търг на НАП. Докарват му го изтърбушено без табло и двигател


23 Jan 2023

Даниел Николов участвал в търг на НАП това лято, като наддавал за BMW X5 E70 в “добро техническо състояние”. В описанието към търга пишело, че баварската кола е с 6-степенна скоростна кутия, с кожен салон и лети джанти с нови гуми. Човекът спечелил търга и се явил в уречения ден и час, за да си вземе колата.

Машината пристига на платформа, което учудило бургазлията, но изненадите не свършват дотук. Оказва се, че колата е изтърбушена – не само арматурното табло и някои от фаровете, но дори двигателят и скоростната кутия липсвали. 

 

Шофьорът на автовоза заявил, че колата е била ограбена предната вечер. “Показа ни я и видяхме, че колата е само купе и гуми“, разказва мъжът. 

Още по-абсурдно е, че НАП първоначално държи сделката да се осъществи, въпреки че колата е ограбена, докато е била съхранявана от държавната агенция. Даже настоявали новият собственик да приеме купето с гумите и след това да си търси правата по съдебен път.

В крайна сметка препирните с НАП продължават месеци, като и сега не е ясно дали потърпевшият ще си получи парите обратно или ще трябва да впрегне кон, за да си кара новото BMW.

 

Първородната Godzilla!