Porsche тества по-спортна версия на Taycan. Означението ѝ е… TDI

  • Галерия с 12 снимки. Галерия с 12 снимки.

24 Jan 2023

Колегите от motor1.com публикуваха любопитна галерия със шпионски снимки, която ви представяме тук. В нея виждате тестово Porsche Taycan с фиксиран заден спойлер, предпазна клетка вместо задни седалки и маскировка в предната част, която по всяка вероятност крие нови елементи.

Има обаче и нещо друго, което не може да видите на никой друг сериен Taycan и това е означението TDI на задния капак. При това не кое да е означение TDI, а с червените D и I, издаващи най-мощните дизелови модификации на Volkswagen.

Дали пък инженерите на Porsche не намекват хумористично за за супер версия на Taycan? В момента топ спецификацията на модела e Turbo S (също означение, което няма техническо оправдание) с неговите 625 к.с., като мощността скача до 761 к.с. при старт с лаунч контрол. Въртящият момент тогава достига до 1050 Нм, ускорението от 0-100 км/ч става за 2,8 сек, а макс. скорост е ограничена на 260 км/ч.

Възможно е този прототип да тества и олекотена версия на Taycan. Актуалният Turbo S тежи 2295 кг, като над 600 от тях се дължат на батерията с капацитет 93,4 кВтч.

Първородната Godzilla!