Германец мина 1,7 млн. км с Model S, но смени 13 електромотора


25 Jan 2023

Най-караната Tesla в света е германски Model S P85, минал изумителните 1,7 млн. км. за девет години. За постижението на Хансйорд-Еберхард Фрайхар вон Геминген-Хорнберг, човек с достойно за уважение търпение и също толкова достойно за уважение име, съобщава Spiegel. Макар да е голям почитател на Tesla, германецът твърди, че не би си купил отново кола от тази марка. Той признава, че харесва много от решенията на Tesla и е почитател на електромобилите като цяло, но следващата му кола ще бъде от друга марка – например EQS/EQE или Taycan.

Причините са няколко – за този внушителен пробег мистър Геминген-Хорнберг доста пъти се е възползвал от неограничената гаранциия на Tesla – само електромоторите в неговия Model S са сменени 12 пъти. Батерията е сменяна три пъти – първата издържала внушителните 670 хил. км, а актуалната дотук е на 533 хил. км. Освен това почитателят на марката Tesla признава, че има известни резерви към шефа на компанията. Мъск, който е известен с ексцентричното си поведение и не особено милото отношение към служителите.

Рекордьорът се чувства обиден, че никога не е поздравен от Мъск за рекордното си постижение – все пак неговата Tesla е най-караната кола на марката в света. Между другото Хансйорд има намерение да кара колата още поне 300 хил. км, докато достигне 2 млн. км, и едва след това да я смени.

 

Лукс от Китай!