От февруари започват да оборудват патрулките с ПОС терминали


26 Jan 2023

Събираемостта на данъците и глобите в България е на отчайващо ниско ниво. Една стъпка в посока подобряване на тази статистика ще бъде предприета от КАТ още от февруари тази година. Ще можем да плащаме глобите си на пътя с карта директно от патрулния автомобил.

Главен комисар Станимир Станев, заместник главен секретар на МВР, даде интервю за БНР, в което съобщи, че от следващия месец ще започне оборудването на патрулките с ПОС терминали. С други думи, когато бъдем хванатаи в нарушение и трябва да заплатим глоба, това ще може да се случва още на "мястото на престъплението" с банков превод с карта. 

"До месец ще започне оборудването на патрулните автомобили на Пътна полиция с ПОС терминали за плащане с карти. Така, когато гражданите бъдат спирани и глобявани, ще им бъде предлагано да заплатят глобата си още на пътя с банкова карта."

Тази новина приемаме с оптимизъм, но някак си не можем да се доверим на думите на Станев по отношение на катастрофите в България. „От август миналата година успяхме да пречупим негативната тенденция за пострадалите при тежки ПТП-та. Към края на 2022 г. се отчитат с 31 по-малко загинали на пътя, като тенденцията продължава и тази година”, коментира в интервюто Станев.

Много практичен и интересен!