Tesla доставя първите Cybertruck тази година?


27 Jan 2023

Tesla ще започне производството на Cybertruck още това лято, но това ще стане с много ниско темпо. Реално масово производство очакваме през 2024 г. и то вероятно не от самото начало.

При всяко положение, ако поръчате сега, едва ли ще получите своя Cybertruck преди 2025-2026 г., като се има предвид, че ръбатият пикап има над 1,5 млн. поръчки. Реалистично е доста от тези първоначални поръчки да отпаднат, като се има предвид, че капарото от едва 100 долара вероятно е привлякло повече хора, отколкото биха били те при обичайното за компанията от 1000 долара. 

Все пак Tesla още не е разкрила нищо за техническите характеристики на “елегантния” пикап, а и почти всички снимки са от неофициални източници, като изключим тези от представянето през 2019 и няколко редки включвания след това. Вероятно при представянето на серийната версия ще видим нова вълна от желаещи. Очакват се четири версии с пробег между 400 и 800 км. Ще има варианти с един, два, три и четири електромотора, като всеки от тях ще предлага товароносимост от 1600 кг. Най-вероятно по-малките варианти ще идват с батерия с капацитет от 100 кВтч, докато топ моделите ще имат 200 или дори 250 кВтч. По всяка вероятност Tesla първо ще започне да продава по-скъпите версии, каквато е стратегията на компанията обичайно.

 

Много практичен и интересен!