600 лв. за “Гражданска отговорност”?


30 Jan 2023

Според Съюза за стопанска инициатива, който неофициално е свързван с “Лев Инс”, нови законодателни промени ще доведат до драстично увеличение на задължителната автомобилна застраховка

Възможно е драстично поскъпване на задължителната застраховка “Гражданска отговорност”, предупреждават от Съюза за стопанска инициатива (ССИ). Това би могло да стане във връзка с промени в законодателството.

“Ще бъдат засегнати над 3 млн. потребители. Превозвачи също ще увеличат цените на услугите. Това ще рефлектира върху цените на всяка една стока. Застраховката „Гражданската отговорност“ може да стане 600 лева, а за превозвачите - по-драстични суми”. Тези апокалиптични картини чертае пред bTV Ирина Абаджиева, адвокат на Съюза за стопанска инициатива (ССИ).

Става въпрос за обсъждане на второ четене на промени, свързани със застраховка „Гражданска отговорност”, съобщава “Нова телевизия”. Конкретният проблем е, че се предвижда при транспортно произшествие в чужбина застрахователите да изплащат парите незабавно, преди случаят да бъде разглеждан и щетата – доказвана. А това би могло да доведе до увеличение на цената на полиците. Но дали и с колко е в сферата на догадките. А конкретно цитираната сума от 600 лв. засега звучи по-скоро като фалшива новина, която се надяваме да си остане такава.

Следим темата с интерес!

Първородната Godzilla!