Официално: Renault и Dacia с нов дистрибутор за България


03 Feb 2023

Като част от плана Renaulution, Renault Group преразглежда своята дистрибуторска схема. В този контекст е постигнато споразумение между Renault Group и Emil Frey Group за придобиване на дистрибуторския бизнес на Renault Group в България. С тази транзакция Renault Group има за цел допълнително да укрепи своята позиция на местно ниво благодарение на ефективен бизнес модел, подкрепящ както търговските амбиции, така и високите цели за удовлетвореност на клиентите.

Renault Group избира Emil Frey Group заради богатия им опит в бизнеса с дистрибуция на автомобили. Компанията ще се ползва от дългогодишния опит на местния екип и стабилното партньорство с дилърската мрежа.

За клиентите на Renault и Dacia тази смяна на собственост не представлява промяна, тъй като всички дейности на българския пазар ще продължат да се извършват чрез вече добре изградената търговска и сервизна мрежа. Компанията Рено Нисан България ЕАД променя името си в рамките на новата организация и става Кеос София ЕАД. Новото дружество продължава работа на същия адрес.

Emil Frey Group е семейна компания, основана в Швейцария през 1924 г. Дейността на компанията включва всички услуги, свързани с дистрибуцията и продажбата на дребно на нови и употребявани моторни превозни средства, включително внос и продажби на дребно, сервиз и дистрибуция на резервни части, финансиране и решения за мобилност. Групата присъства в 18 европейски страни, включително България.

Първородната Godzilla!